Film van 75 bevrijding van Lemmer

De afgelopen weken is door vrijwilligers van stichting Oud Lemmer hard gewerkt aan de tot standkoming van een film over 75 jaar bevrijding van Lemmer.

 

Door onder meer Hanneke Jongsma en Werner Piso, zijn enkele leerlingen van groep 8 van de Daltonschool St. Jozef uit Lemmer benaderd om mee te doen aan dit project in het kader van 75 jaar bevrijding.

 

Door de leerlingen werden vragen gemaakt en die werden in een interview doorgenomen met ouderen in Lemmer, die de oorlog en de bevrijding hebben meegemaakt.

Op deze wijze zijn de leerlingen betrokken bij de verhalen en ervaringen van eigenlijk hun leeftijdsgenoten die de oorlog en de bevrijding van 75 jaar terug hebben mee gemaakt.

 

Vanuit de collectie van het " Lemster Fijfgea" de Oudheidkamer van Lemmer werd ook info materiaal, zoals foto's,  beschikbaar gesteld.

De verschillende opnames en de gesprekken zijn gevoegd in deze film van ongeveer 25 minuten.

 

De film wordt vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, niet in groepen vertoond maar is wel te bekijken, op een link op onder meer de site van www.oudlemmer.nl en het You tube kanaal van Stichting Oud Lemmer. hierbij de link   75 jaar bevrijding in Lemmer

 

De film is gemaakt en samengesteld voor dat de maatregelen rondom het Coronavirus zijn afgekondigd.

 

De film is mede mogelijk gemaakt door gemeente de Fryske Marren in het kader van 75 jaar bevrijding. Vrijdag 17 april was dat voor Lemmer.

 

 

 

 

Voor meer info kijk op www.oudlemmer.nl en voor live beelden van het centrum van Lemmer op www.webcamlemmer.nl

Film van 75 bevrijding van Lemmer - Stichting Joodse Begraafplaats Tacozijl