Restauratie grafstenen Joodse Begraafplaats “Tacozijl” te Lemmer

Op maandag 2 april 2012 is, in opdracht van de Stichting Joodse begraafplaats “Tacozijl”, worden begonnen met het schoonmaken van - en het opnieuw aanbrengen van de belettering op de grafstenen van de Joodse Begraafplaats “Tacozijl”, Plattedijk 32 te Lemmer.

 

Daarnaast zal het in 1990, na de restauratie van de begraafplaats, geplaatste monumentje worden schoongemaakt en nagekeken.

 

Eén en ander is mogelijk gemaakt, dankzij de financiële steun van de donateurs van de Stichting Joodse Begraafplaats “Tacozijl” en de giften, die zijn ontvangen van dhr. Groenteman en de Stichting Dr. Edward Hardoon uit Amsterdam.

 

De heer Groenteman heeft als Joods kind ondergedoken gezeten in de omgeving van Echten. In dit dorp staat een prachtig beeld, dat hij als dank, aan de Lemsterlandse bevolking heeft geschonken. 

 

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door De Steenklip, Gedenktekens bv. uit Sneek.

 

Door deze werkzaamheden kan de Joodse begraafplaats, een Rijksmonument, de weersinvloeden van de komende jaren goed weerstaan en blijft er een aandenken aan de begraafplaats van de Joodse bevolking, die ondermeer in Lemmer hebben gewoond.

Restauratie grafstenen Joodse Begraafplaats “Tacozijl” te Lemmer - Stichting Joodse Begraafplaats Tacozijl
Restauratie grafstenen Joodse Begraafplaats “Tacozijl” te Lemmer - Stichting Joodse Begraafplaats Tacozijl